Veranderingen voor uw (ex-)werknemer in ziek melden

06 december 2018

Vanaf 1 januari 2019 verandert voor uw (ex-)werknemer het proces nadat hij zich heeft ziek gemeld. Vanaf dan stuurt het UWV na de ziekmelding een digitale vragenlijst. Om deze in te vullen moet uw (ex-)werknemer inloggen via DidiD met een extra beveiliging. Uw (ex-)werknemer kan hier vragen over hebben.

Wat verandert er voor uw (ex-) werknemer?
Vanaf 1 januari 2019 belt het UWV uw (ex-)werknemer niet meer na zijn ziekmelding. Hij krijgt dan een ontvangstbevestiging met een link naar een digitale vragenlijst met vragen over zijn ziekmelding. Deze vragenlijst moet hij binnen 3 dagen invullen. Hiervoor logt hij extra veilig in via DigiD met een persoonlijke code. De persoonlijke code krijgt uw (ex-)werknemer in de ontvangstbevestiging. DigiD met extra beveiliging vraagt hij zelf aan.

DigiD met extra beveiliging aanvragen
Op dit moment logt uw (ex-)werknemer bij het UWV in met een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Extra veilig inloggen via DigiD doet hij via de DigiD-app of de sms-controle. Heeft hij nog geen DigiD-app of sms-controle. Dan adviseert het UWV uw (ex-)werknemer dit snel aanvragen. Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat de aanvraag verwerkt is.

Extra veilig inloggen via DigiD

Inloggen

NOVE nieuws

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape