Versoepelingen COVID-19 maatregelen per 25 februari 2022

25 feb 2022

Op 25 februari vervallen de meeste coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht. De algemene basismaatregelen blijven nog bestaan. Een heroverwegingsmoment is voorzien op 15 maart 2022. Dan zal het kabinet weer bezien of verantwoord verdere aanpassingen mogelijk zijn.
Zie voor meer algemene informatie


Tankstations
Tankstations kunnen open blijven tijdens de reguliere openingstijden, ook de shops en horeca.


Lange termijn omgang met COVID-19
Scenario’s zijn als volgt:
1. Verkoudheid scenario: Past binnen ons zorgsysteem, er zijn in principe geen extra maatregelen nodig.
2. Griep + scenario: Er is een aanzienlijke kans dat we komende jaren nog te maken krijgen met een ernstiger, griepachtig verloop. Dit kan tot zware belasting van de zorg leiden, zeker als het virus samenvalt met een stevig griepseizoen.
3. Continue strijd scenario: Het griep+ scenario wordt mogelijk afgewisseld met extra oplevingen door bijvoorbeeld een nieuwe variant die besmettelijker is en/of een onzeker of ernstiger ziektebeeld kent en/of afnemende immuniteit, waardoor er (tijdelijk) een hoog risico ontstaat op overbelasting van de zorg.
4. Worst case scenario: Er is altijd een kleine kans dat er een situatie ontstaat waardoor er zonder ingrijpen een zeer groot risico is op zeer hoge sterfte.

De overheid overlegt binnenkort met verschillende sectoren en organisaties, waaronder NOVE, over de lange termijn aanpak voor COVID.

 

Eerdere berichten:

Versoepelingen COVID-19 maatregelen per 18 februari 2022

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape